Het COVID-19 bakje en zorgplannen zijn beschikbaar. Vind hier meer informatie en de instructievideo om het bakje te downloaden.

 

Beste FysioRoadmap-klant,

We merken dat er vanuit onze klanten veel vragen zijn over hoe om te gaan met de vele verschillende aspecten die ingrijpen op de dagelijks veranderende realiteit binnen de fysiotherapiepraktijk. Op dit deel van onze site willen we informatie stromen laten samenkomen en jullie proberen antwoord te geven op de vele vragen die er momenteel spelen. We zijn momenteel druk bezig om een update van FysioRoadmap uit te brengen waarin we een aantal functionaliteiten vrijgeven die momenteel veel gevraagd worden. Zie welke dit zijn. De voorlopige planning is dat deze update vanaf donderdag 2 april beschikbaar is voor onze klanten.

Corona beleid van FysioRoadmap

Terwijl het coronavirus om zich heen blijft grijpen proberen we deze unieke situatie samen het hoofd te bieden. De pandemie treft ons allemaal en wij willen jou graag informeren over hoe wij deze situatie tot nu toe aanpakken bij FysioRoadmap. Het is onze hoogste prioriteit om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers te waarborgen daarom werken wij allemaal vanuit huis, zijn de Boostcamps vervangen door een Webinar en bezoeken wij tot nader order geen praktijken.

De continuïteit van onze diensten en ondersteuning bij het gebruik van jouw software blijft hierdoor volledig gewaarborgd. We hebben geweldige medewerkers bij FysioRoadmap die allemaal klaarstaan om jou te ondersteunen. Onze servicedesk is bereikbaar op onze gebruikelijke openingsuren van 08.30-17.30 op het bekende telefoonnummer 023 20 10 248.

Deze tijden herinneren ons eraan dat we allemaal verbonden zijn als nooit tevoren en dat we elkaar moeten helpen waar mogelijk.

Vraag gerust onze hulp als je behoefte hebt aan ondersteuning op welke wijze dan ook.

KNGF Informatie COVID-19

Nu het weer mogelijk is om de praktijkvoering op te schalen heeft het KNGF het triagestappenplan aangepast. Klik hier voor dit stappenplan.

Het standpunt van het KNGF versie 2.0 is recent vrijgegeven. Klik hier voor het document. Het KNGF heeft ook een analyse van de ‘regeling continuïteitsbijdrage van Zorgverzekeraars Nederland’ gemaakt. Die analyse kun je hier vinden.

Herstelzorg na Corona:

In deze video geeft het Zorginstituut informatie over wat de tijdelijke vergoeding voor herstelzorg na corona inhoudt. En welke voorwaarden er gelden om hiervoor vergoeding uit het basispakket te krijgen. Mensen die corona hebben gehad en daar langdurig klachten en beperkingen aan overhouden, kunnen tijdelijk een vergoeding voor paramedische herstelzorg krijgen. Dit geldt sinds 18 juli 2020 en volgt op een advies van het Zorginstituut aan de minister voor Medische Zorg. Klik hier voor meer informatie.

Vragen en antwoorden

Tijdelijke aanspraak eerstelijns paramedische herstelzorg na COVID-19

In dit document wordt uitleg gegeven over de eerstelijns paramedische herstelzorg na COVID-19. Sommige mensen hebben tijdens hun herstel na COVID-19 ernstige klachten of beperkingen. De huisarts of medisch specialist kan in dat geval beoordelen of iemand in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg. Deze herstelzorg wordt tot 1 augustus 2021 onder voorwaarden vergoed uit het basispakket.
In het document wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen rondom deze tijdelijke regeling. Download hier de veelgestelde vragen.

Financiële steun zorgverzekeraars voor zorgaanbieders

Zorgverzekeraars gaan zorgaanbieders financieel helpen als zij inkomsten mislopen tijdens de coronacrisis. Zorgaanbieders die niet direct betrokken zijn bij de zorg aan coronapatiënten, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse continuïteitsbijdrage. Lees meer op de website van Zorgverzekeraars Nederland en bekijk hier de voorwaarden. Lees hier het document ‘Regeling Continuïteitsbijdrage’ van Zorgverzekeraars Nederland. Zie hier het stappenplan van ZvN voor het aanvragen van financiële ondersteuning.

Bij de update 7.3.1.0. hebben wij de op dat moment bekende tarieven voor de prestatiecode 1920 toegevoegd. Sommige zorgverzekeraars hebben sindsdien aangegeven dat de tarieven ook bij hen gewijzigd zijn. Deze zijn helaas dus niet in de update meegenomen. In deze instructievideo (duur 1 min. 30sec.) leggen we uit hoe dit eenvoudig zelf is aan te passen.
Voor antwoorden op vragen over de overheidsmaatregelen en maatregelen van zorgverzekeraars verwijzen wij u door naar de betrokken partijen. Op de website van Zorgverzekeraars Nederland worden veel vragen beantwoord voor fysiotherapeuten over de continuïteitsbijdrage en vooruitbetaling. Vind meer informatie over: Continuiteitsbijdrage en Zorgverzekeringswet.
Deze korting krijg je later deze maand (april) van ons terug gestort. Wij zullen de factuur van april eerst bij jou incasseren. Wanneer je de factuur niet storneert zullen wij de beloofde 20% deze maand aan je terug storten op jouw rekening. Het heeft voor ons nog wel wat voorbereiding nodig voordat het bedrag op de rekening kunnen terugstorten. We schatten in dat we het rond de 24ste aan jou kunnen terugstorten.
Het is mogelijk om een prestatiecode 1920 te declareren vanuit FysioRoadmap. Of dit wordt gehonoreerd door de verschillende zorgverzekeraars is primair afhankelijk van het contract. Daarnaast wordt er momenteel door veel verschillende partijen (oa. ministerie VWS, KNGF, ZVN, NZa) hierover overlegd. Hieronder tref je verschillende links naar de actuele pagina’s van deze partijen.
NZA Actueel
NZA Zorg op afstand

De continuïteit van onze diensten en ondersteuning bij het gebruik van jouw software blijft hierdoor volledig gewaarborgd. We hebben geweldige medewerkers bij FysioRoadmap die allemaal klaarstaan om jou te ondersteunen. Onze servicedesk is bereikbaar op onze gebruikelijke openingsuren van 08.30-17.30 op het bekende telefoonnummer 023 20 10 248.

‘Deze tijden herinneren ons eraan dat we allemaal verbonden zijn als nooit tevoren en dat we elkaar moeten helpen waar mogelijk.’ Vraag gerust onze hulp als je behoefte hebt aan ondersteuning op welke wijze dan ook.
Hiervoor hebben we op onze site een instructievideo staan. Dit kan alleen voor patiënten die een lopende indicatie hebben.
Als FysioRoadmap gebruiker is er een aantrekkelijke aanbieding om 1 maand lang PhysiTrack GRATIS te gebruiken. Hier gebruik van maken? Klik dan hier.
Ja dat kan. Hiervoor hoef je alleen maar de .RDP koppeling op jouw eigen device te plaatsten. Zie de beschrijving hoe je dit eenvoudig kan doen.
De overheid heeft een uitgebreid compensatieplan voor ondernemers die tijdens de coronacrisis worden getroffen. Lees hier meer informatie over subsidies of via deze link over de stimuleringsregeling over e-health.
Wijzigingen zijn alleen digitaal door te geven aan onze administratie. Doe dat via mrsinfo@dih.com. Voor het aanvragen van een nieuw account, klik hier.
Ja, dit kan altijd. De masterclasses van FysioRoadmap zijn altijd kosteloos. Vanwege de RIVM maatregelen is het op dit moment alleen mogelijk om online masterclasses aan te vragen. Zodra het RIVM het toestaat zullen we ook weer bij u in de praktijk de opleiding op locatie geven. Vraag hier een masterclass aan.