Nieuwsbrief januari 2020

nieuwsbrief januari 2020

Eerste Declaratie in 2020

Beste FysioRoadmap-gebruiker,

Allereerst wensen wij je een gezond, productief en actief 2020!

In deze mail lees je alle informatie over hoe jij de 1e declaratie in 2020 kunt doen. In onze Jaarovergang 2020 versie is de nieuwe DCSPH-lijst (diagnosecodes) toegevoegd, deze lijst wordt automatisch geïnstalleerd binnen onze software.

Stap 1 – Invoeren contracten en tarieven
Vanaf vrijdag 10 januari 2020 verschijnt bij het opstaren direct de vraag, bij de ingelogde administrator en/of ingelogde administratieve medewerker, of de Jaarovergang wizard 2019/2020 gestart kan worden. Zodra hiervoor gekozen wordt verschijnt het menu met daarin de mogelijkheid om de contracten (fysio-, ergo-, oefentherapie), de actieve prestatiecodes en praktijktarieven fysiotherapie in te voeren. Voor een verdere toelichting lees de bijgesloten handleiding.

Stap 2 – Wisselen van verzekeraar en/of pakketsamenstelling
Wij adviseren om pas vanaf 1 februari de eerste declaratie over de kalendermaand januari 2020 uit te voeren en in te dienen bij de zorgverzekeraars. In januari vinden er namelijk nog wisselingen van zorgverzekeraar en eventuele wisselingen in de pakket-samenstelling plaats. Bij declaraties voor 1 februari is het mogelijk dat de beschikbare informatie dus nog niet adequaat is en zal kunnen leiden tot onnodige retourinformatie. De COV check kan dan een verkeerd beeld schetsen.

Stap 3 – Centrale COV Check
Wij doen een centrale COV check op alle afspraken die in de agenda’s staan. Hierdoor is het niet nodig om bij iedere afspraak een handmatige COV check uit te voeren.

Voor eventuele vragen kan er contact worden opgenomen met ons via info@mrsystems.nl of 023 201 0248

Het FysioRoadmap Team

 

—————————————————————————————————————————

FysioRoadmap Boost camp – 5 & 10 maart

Op 5 maart in Veenendaal en op 10 maart in Zwolle organiseren wij een korte en krachtige bijeenkomst over FysioRoadmap. Tijdens deze Boost Camp laten wij de visie, nieuwe ontwikkelingen en de Tips en Trics de revue passeren. Een must voor iedere gebruiker want in een kort tijdsbestek ben je op de hoogte van alle gemakken van de software. Meld je alvast aan, dan houden we je op de hoogte!

AANMELDEN

Nieuwsbrief
Previous reading
Boostcamp Veenendaal
Next reading
Nieuwsbrief januari 2020